MAGAZINE / KERST

Zo kom je in de kerstsfeer op het werk: 5 tips

06.12.2021 - Andrea Kortmann

Nog maar een paar dagen tot kerst en de voorpret laat nog even op zich wachten. Geen wonder dat de huidige situatie eerder aanleiding is tot bezorgdheid dan tot bezinning. Onze 5 tips helpen je toch nog om meer kerstsfeer op je werk te krijgen.

Foto: iStock/monkeybusinessimages

1. Kerstversiering

Heb je thuis al goed versierd? Dan zult u zeker genieten van het aangename gevoel dat sprookjesachtige lichtjes, adventskransen en kerstliederen verspreiden. En dit is precies wat op het werk kan worden gerealiseerd: een klein adventsbloemstuk aan de muur met een veilige LED-kaars, een paar decoratieve elementen op het raam en een vleugje gezelligheid waait al door de ruimtes. Zelfs in de ambulante zorg hoeft u het onderweg niet zonder decoratie te doen. Al mag alles wat oplicht en knippert niet in de auto, maar wat dacht je van een klein kerstballetje dat aan de binnenspiegel bungelt?

2. Schrijf kerstkaarten voor je favoriete collega

In tijden dat je het leuk vindt om met Kerst een kort berichtje te schrijven of een gifje te posten in de WhatsApp-groep van de praktijk, zijn handgeschreven kaartjes iets heel bijzonders. Schrijf daarom een kerstkaart naar je favoriete collega en schrijf de dingen op die je bijzonder waardeert aan de persoon. Je zult zien: Dit brengt je in de kerststemming bij het schrijven en je collega's bij het lezen.

3. Kerst playlist

Al voor aanvang van je dienst kun je jezelf in de juiste stemming brengen met een kerstplaylist. En als je op je werk aankomt en je neuriet een kerstlied, dan vertaalt zich dat naar het hele team. Maar let op: op nummer 5 van onze CLINIC DRESS Kerst playlist kunnen de reacties uiteenlopend zijn….

  • 1. Little Drummer Boy (b.v. van Stevie Wonder)
  • 2. White Christmas (b.v. van Frank Sinatra, Bing Crosby of Michael Bublé)
  • 3. Feliz Navidad (José Feliciano)
  • 4. Driving Home for Christmas (Chris Rea)
  • 5. Last Christmas (Wham!)

4. Zelfgemaakte koekjes voor de koffiepauze

Breng tijdens de pauze met je favoriete collega een paar zelfgemaakte kerstkoekjes mee voor bij de koffie – mmmhh! En dit kost niet veel moeite. Omdat eenvoudige boterkoekjes supersnel kunnen worden bereid en ze lukken met slechts drie ingrediënten:

  • 225g bloem
  • 110g suiker
  • 150 g zeer koude boter

Zet alle ingrediënten bij elkaar en zet het deeg 30 minuten in de koelkast zodat het beter verwerkt kan worden. Als je daar geen tijd voor hebt, is dat ook geen probleem. Rol het koekjesdeeg dun uit en snijd er koekjes uit met je favoriete vormpjes. Als alternatief kunt u ook ronde koekjes uitsnijden met de bodem van een glas. Als je nog tijd over hebt kun je het versieren met hagelslag of chocoladeglazuur. Alle koekjes komen op een met bakpapier beklede bakplaat en worden gedurende 10-15 minuten op 175 graden in de oven gebakken. Dat ging toch goed, nietwaar?

5. Onze in prijs verlaagde kerstcollectie

Toegegeven, we zijn een beetje bevooroordeeld... Maar een blik op onze kersttunieken,muilen en shirts maakt ons blij. En dat was ook onze bedoeling toen we onze collectie ontwikkelden: Wie voor begin van de werkdag al de beroepskleding met kerstmotieven aantrekt, kan de werkdag met een lach beginnen. De vrolijke werkkleding wordt ook goed ontvangen door teamgenoten en grote en kleine patiënten. In ieder geval melden veel medisch specialisten en verpleegkundigen dit aan onze collega's in de klantenservice en op de social media. Om de (pre-)kersttijd nog leuker te maken, hebben we onze collectie in de eindsprint richting Kertdagen sterk in prijs verlaagd...  Hier gaat het heen

Foto: schutterstock/Elizaveta Elesina

Menu